maanantai 28. toukokuuta 2012

Giro d´Espoo 27.5.2012

Sunnuntaina ajettiin ensimmäistä kertaa järjestetty kuntoajo Giro d´Espoo. 111 kilometrin mittainen reitti oli houkutellut mukaan reilut 1600 pyöräilyn ystävää, joten Suomen mittakaavassa varsin hyvänkokoisesta tapahtumasta oli kysymys. Sääkin sattui vielä olemaan koko alkavan kesän komein, joten hyvillä mielin lähdettiin matkaan. Tiimistämme tapahtumaan osallistuivat Timo, Kalle, Saku, Tuomas, Lieven ja Stefani.

Saavuimme paikalle hyvissä ajoin ja kävimme tutustumassa reittiin viimeisen 5 kilometrin osalta. Tässä vaiheessa mieleen tuli Mikko Alatalo ja hasardihommat. Reitin loppuosa vaikutti siis suuria massoja keräävään kuntoajoon jokseenkin haastavalta lukuisine liikenteenjakajineen, tiukkoine 90 asteen kurveineen ja hidastetöyssyineen. Tämä yhdistettynä suomalaiseen liikennekulttuuriin ja alamäkivoittoisuuteen lisäsi hirvitystä entisestään. Pääjoukosta olisi siis päästävä pois ennen loppua.

Matkan tekoa irtiotossa. Kuva: Ilse Holm
Pääjoukossa työskentelyä. Kuva: Ilse Holm
Tapahtuma lähti liikkeelle 10 kilometrin saattoajolla läpi Espoon rantakatujen. Hienojen maisemien katselu jäi tosin vähäiseksi, sen verran tempoilevaa oli etuauton vauhti kaupunkialueella, voi vain kuvitella millaista oli olla taaempana porukassa. Yrittipä vielä Westendissä joku rahamies ottaa ohjat käsiinsä ja tökätä luksusautollaan pihasta suoraan etuauton eteen, great. Vapaanvauhdin alettua tuupattiin isommalla porukalla äkkiä pois kaupunkialueelta pienemmille ja turvallisemmille teille. Tosin suomalaiseen tyyliin autoja tuli jatkuvasti vastaan sielläkin. Pääjoukon vauhti pysyi alkumatkan kohtuullisen reippaana ja pieniä irtiottoja lähti muutamia, tullen kuitenkin aina kiinni melko pian. Noin 45 kilometrin kohdalla irti lähtivät Chebicin Eskelisen käynnistämänä 6 miestä, meiltä mukana oli tässä vaiheessa Tuomas. Porukka jatkoi hyvällä vauhdilla jokusen kilometrin, jonka jälkeen mukaan nousi meiltä vielä Timo ja kolme muuta miestä. 10 hengen porukalla lähdettiin jatkamaan matkaa, veto toimi alun pienen kangertelun ja sanaharkan jälkeen ihan mukavasti kaikkien tehdessä töitä kohtuullisen tasaisesti. Ero pääjoukkoon kasvoi turvalliseksi melko pian, sillä irtiotossa oli porukkaa oikeastaan kaikista joukkueista, joten potentiaaliset kiinniajajat olivat vähissä tai ainakin heidän elonsa tehtiin pääjoukossa vaikeaksi. Irtiotto kesti koossa muutamista iskuyrityksistä huolimatta aina viimeiseen mäkeen asti, jossa iski Velocitor:in Kimmo Kananen saaden mukaansa vain tiimikaverinsa Marek Salermon. Muista ei ollut tähän vastaamaan eikä takaa-ajoa saatu muutaman viimeisen kilometrin aikana enää kunnolla vauhtiin, joten tämä kokenut kaksikko saavutti maaliviivan muutaman sekunnin turvin. Timo yritti pitkää kiriä ja olikin hyvissä asetelmissa ennen ratkaisevaa viimeistä mutkaa, Cct:n Juhana Hietala pääsi kuitenkin kuittaamaan sisäkurvista Timon ohi vieden 3. sijan nenän edestä. Timo siis 4. ja Tuomas 8. Irtiottoporukassa ei ollut missään vaiheessa tietoa erosta pääjoukkoon, joten vauhti pidettiin koko ajan tasaisen kovana ja eroa maalissa olikin kertynyt jo reilut 8 minuuttia. Joukkuetyöskentely toimi mukavasti ja Kalle pärjäsi vielä pääjoukon kirissä ollen toinen ja kokonaistuloksissa 10. Kolme miestä saatiin kympin sakkiin ja muutkin työläiset tulivat maaliin mukavasti pääjoukossa etupainotteisesti ja ehjinä. Näillä sijoituksilla irtosi joukkuekilpailun voitto ennen TWD:tä ja Team Cycle Centeriä, joten mukavasti kuitenkin sujui.
Tiimille joukkuekilpailun voitto

Kaiken kaikkiaan mukava tapahtuma ja jatkuva osallistujamäärien kasvu kuntotapahtumissa on erityisen hieno asia! Reitti oli myöskin sinällään hieno vaihtelevine maastoineen ja kaupunkipätkineen, näin saadaan pyöräilylle näkyvyyttä ja kannustajia tienposkeen. Suuria massoja keräävissä tapahtumissa resursseja tulisi vain löytyä jostain lisää vastaantulevan liikenteen pysäyttämiseksi ja ajajien turvallisuuden takaamiseksi, niin maalaisteillä kuin kaupungissakin. Sama laulu mitä aina lauletaan, asialle vain tarvitsee jotain tehdä mahdollisimman pian. Ja mieluummin jotain muuta kuin lopettaa tämän kaltaisten muuten hienojen tapahtumien järjestäminen!

Tulokset:

 http://www.championchip.fi/tulospalvelu

Tuomas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti