tiistai 10. huhtikuuta 2012

Terveisiä Rovaniemeltä
Hei olen Lieven De Rycke ja mittarissa 35 vuotta eli ikäni puolesta kelpaisin jo hyvin tuonne veteraanipuolelle :-). Kotoisin olen Belgiasta, Bruggesta, mutta Suomessa olen asustellut jo reilun 8 vuotta. Ensin Kuusamossa ja nyt viimeiset vajaa 6 vuotta Rovaniemellä.
Kuten kotimaasta voikin ehkä päätellä, niin pyöräilyharrastus on kai tullut mukana jo DNA:ssa, olen siis harrastanut jos jonkinlaista pyöräilyä käytännössä koko ikäni. Ensimmäisen maantiepyöräni taisin saada jo 8 vuotiaana, käytetyn Peugeotin, jolla kävin "lenkillä" isäni kanssa. Päälajini oli kuitenkin nuoruusvuosina pitkään yleisurheilu, 800 metrin juoksu ja maastojuoksu. Juoksussa tavoitteet olivat korkealla ja olinkin nuorten maajoukkueryhmässä valmennuksessa. Lopulta juoksu oli kuitenkin pakko jättää taka-alalle isoa leikkausta vaatineen polvivamman vuoksi.
Juoksun tilalle tuli kasvavassa määrin pyöräily, ensin lajina oli BMX. Silloin BMX-pyörien kulttimerkki oli GT ja kun aloin harrastaa enemmän maastopyöräilyä luonnollisesti merkkinä oli myös GT ja mallina Zaskar. Belgiassa en kilpaillut maasto- tai maantiepyöräilyssä vaan kiersin paljon erilaisia kuntotapahtumia, esim. Vlaanderin ympäriajo, joka järjestetään harrastelijoille aina päivää ennen varsinaista kilpailua.
Maantie-Peugeot vaihtui Colnagoon ja myöhemmin vielä teräksiseen F.Moseriin, jonka jopa toin mukanani Suomeen muuttaessani. Vasta Suomessa innostuin enemmän maantieajosta ja mahdollisista kilpailuista, kun liityin jäseneksi Kuusamon Cyclokseen. Tällöin myös pyörä vaihtui Avantiin. Kilpailin yhden kauden Kilpa-luokassa ihan mukavin tuloksin. Ihan joka kisaan en tietenkään päässyt, Kuusamosta ja pohjoisesta kun on aika pitkä matka joka paikkaan! Kenenkään takapuoli ei kestä joka viikkoista autossa istumista Kuusamosta Etelä-Suomeen ja takaisin...
Hyvien tulosten innoittamana sarja vaihtui seuraavaksi kaudeksi Eliteen, jossa kilpailinkin aika ahkerasti pari kautta. Pari vuotta alla on ollut minulle erittäin sopiva merkki Cube Super HPC Scr maantiellä ja täysjousitettu Cube HPC Scr ja jäykkäperäinen Cube HPC Elite maastossa. Harjoittelemaan minua motivoi oma korvien väli ja edistyminen ja kehittyminen treeneissä. Olen jonkinlaisessa koukussa adrenaliiniin ja endorfiineihin... Pyörällä ajan ympäri vuoden, Cyclocrossari on käytännössä jäänyt varastoon, kun talvellakin yhteislenkit on ajettu maastopyörillä. Rulliakaan en ole juuri käyttänyt viimeisen vuoden aikana, kun treenit on aina ulkona. Rovaniemellä on mahtava pyöräilyporukka, jossa on mukana noin 30-40 aktiivia ja ryhmä kokoontuu aina kerran viikossa omien mahdollisuuksien mukaan ajamaan. Koskaan ei ole siis tarvinnut vielä lähteä lenkille yksin! Pyöräilyn lisäksi kuntoa hoidetaan hiihtämällä, juoksemalla, uimalla ja kuntosalilla. Treenejä tulee 4 - 6 viikossa.
En harrastele niinkään pyörän keventelyä tai värkkäilyä, mielestäni on tärkeää, että varusteet on kunnossa ja laadukkaat, mutta loppu hoidetaan sitten omalla kunnolla ja lihaksilla. Parhaimmillani olen mäkisessä maastossa, kisareiteillä on aina liian vähän kunnon pitkiä mäkiä minulle...

Toiveena tulevalle kaudelle on hyvät tasaiset suoritukset. Kauden alussa odotan erityisesti, että pääsen kisatuntumaan mukaan ja tukemaan joukkuetta. Sitten kauden edistyessä toivottavasti pääsen itsekin paalupaikoille! Haluaisin ajaa myös enemmän maastokisoja tulevalla kaudella. Kunto on vielä tällä hetkellä hieman arvoitus, kun lunta on ulkona vielä metri ja maantiepyörä odottaan kärsimättömänä ulkoilutusta. Hienoa on pitkästä aikaa päästä ajamaan tiimissä, jossa kuskeja on useampia. Pohjoisesta tullessa olin usein ainoa oman seuran edustaja Elitessä, joten tiimitaktikoinnista ei oikein voinut puhua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti