keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Kisakauden avaus: Simon muistoajo ja TS-kortteli

Mallorcan leirillä päätettiin yhdessä, ettei lähdetä ajamaan Suomen kisakauden avauskilpailua Lattomeri ajoa, mikäli lämpöä on joku +3 astetta ja sataa. Kuitenkin kävimme samana päivänä ajamassa Jukan ja Tuomaksen kanssa lenkkiä lumisateessa. Ja vajaa viikkoa myöhemmin olimme matkalla kohti Turkua maantie-cupin ensimmäiseen osakilpailuun Simo Klimscheffskij'n muistokilpailuun. Niin ja se sää oli siis tasan se +3 astetta ja sadetta. Luvassa oli siis hyytävää keliä. Kilpailuun starttasi Kalle, Tuomas, Stefu, Jukka ja Saku. Kilpailu käytiin noin 4 km pituisella lenkillä, jossa noustiin hivuttava mäki ylös, laskettiin kova vauhtinen lasku ja ajettiin hetki tasamaata, ennen kuin lähdettiin uudestaan mäkeen. Kierroksia oli luvassa yhteensä 18.

Tiimi pääjoukossa. Kuva: Terhi Salmenoja
Vuotta aikaisemmin vauhti kisassa oli ollut myös hyytävää, silloin siitä piti huolen latvialainen continental-talli Alpha Baltic. Joukkue oli jälleen mukana kisassa ja lisäksi mukana oli jonkin verran virolaisia kuskeja Suomen kärkikuskien lisäksi, joten odotettavissa oli kova kisa. Joukkueen taktiikkaa luodessa kuvittelimme latvialaisten pitävän jälleen kovaa vauhtia yllä ja tulimme siihen tulokseen, ettei irtiottoihin kannata yrittää mukaan vasta kuin kisan loppupuolella. No taktikka meni yllättäen täysin pieleen, kun TWD-Länkenin Rossi lähti irti heti kisan alkupuolella ja ajoi aina maaliin asti irtioton mukana. Loput ratkaisevan irtioton kuskeista lähti pääjoukosta ennen kuin 10 kierrosta oli ajettu täyteen. Pääjoukossa ei oikein missään vaiheessa lähtenyt kunnon takaa-ajoa käyntiin ja omalta osaltamme emme olleet ainakaan takaa-ajoa vauhdittamassa. Lopussa vielä irtosi pieni porukka ja kun pääjoukon kirin osalta emme saaneet kuskeja kunnon asemiin, ei käteen jäänyt kuin muutama pistesija. Kisan voitti TWD-Länkenin Samuel Pökälä.

Positiivisin asia kisassa oli kahden vuoden kilpailutauon jälkeen paluun tehneen Sakun ajo, joka oli tasaisen vahvaa. Saku oli hyvissä asemissa aina viimeiselle kierrokselle asti, jolloin tuli kuitenkin valitettava rengasrikko. Sakulla oli tähtäimessä kilpasarjan voitto, joka näin valui hukkaan. Saku kuitenkin tuli lopulta maaliin hyvin vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen. Näistä ei tässä julkisesti kehtaa kirjoittaa, mutta keinot olivat verrattavissa alkuaikojen ammattipyöräilyssä käytettyihin. Tulkaa joskus lenkillä tai kisapaikoilla kyselemään lisää, niin raotetaan hieman tätä mystiikan verhoa. Lopulta Sakun sijoitus oli kilpasarjan 5. ja palkinnoksi tästä kaikesta tuli Petzlin otsalamppu, heh….

Kalle TS-korttelissa. Kuva: Terhi Salmenoja
Sunnuntai-aamu valkeni Turussa aurinkoisena, joka lupasi hyvää yhdelle Suomi-kisojen klassikoista TS-kortteliajoille. Kilpailu kiertää Aurajoen vartta kahden sillan välissä 50 kierroksen ajan ja matkalla on luvassa tiukkoja mutkia ja kovia kiihdytyksiä toinen toisen perään reilun tunnin ajan. Kilpailussa on aivan oma fiilis ajaa, kun se on aivan kaupungin keskustassa ja paikalla on runsaasti yleisöä. Joukkue lähti kisaan kolmen miehen joukkueella, jonka muodostivat Kalle, Tuomas ja Saku. Lauantaista sisuuntuneena oli tarkoitus pysyä hereillä pääjoukon kärkipäässä ja yrittää mukaan irtiottoihin. Se ei kuitenkaan ole aina niin helppoa kuin ajattelisi ja niin vain sitä oltiin jälleen väärässä paikassa, kun kisan voiton ratkaissut kahdeksan miehen irtiotto lähti. Pääjoukossa ajettiin varsin tasaista vauhtia, mutta lyhyellä radalla irtiottoporukan vauhti oli sen verran reipasta, että pääjoukko otettiin nopealla ratkaisulla pois radalta viisi kierrosta ennen maalia. Kukaan ei oikein ehtinyt alkaa kunnolla hakemaan paikkoja kiriin, kun yhtäkkiä oltiin viimeisellä kierroksella. Tuomas jäi vielä pienen kasan taakse, joten hän vain rullaili maaliin pääjoukon perällä. Kalle ja Saku yrittivät vielä kierroksen aikana hakea vielä paikkoja kiriin, mutta tässä ei tällä kertaa onnistuttu. Kaikki tulivat siis maaliin ynnä muut sijoilla, joten viikonlopun anti ei ollut tuloksien valossa kovin antoisa. Tuleville viikoille onkin siis luvassa kovempaa treeniä, aktiivisempaa ajoa ja paremmin hiottuja joukkuetaktiikoita, joiden kautta lähetään hakemaan tuloksia tulevissa kisoissa. Toisaalta viikonloppu oli muuten oikein onnistunut, kukaan ei joutunut kisoissa kasoihin ja joukkueen sisällä on varsin hyvä fiilis, joten kisakauden aloitus antoi myös paljon hyvää. Ja jos jollekin kisoista jäi hyvä fiilis, niin varmasti Pökälälle kuka voitti myös sunnuntain kilpailun. Voisi sanoa, että kaverilta vahva aloitus maantiepyöräilyn parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti