maanantai 5. elokuuta 2013

Puruvesiajot 3-4.8.2013Punkaharjulla järjestettiin viikonloppuna Puruveden ympäripyöräily. Kilpailu käsitti kaksi etappia, eli lauantaina illalla ajetun 11,5km pitkän temmon ja sunnuntain 108km pitkän maantie-etapin. Lauantain tempo oli melko mäkisellä reitillä, jossa tasaista oli ainoastaan pari kilometriä reitin puolen välin paikkeilla. 
Punkaharjulla reitti kulkee todella hienoissa maisemissa

Tempo meni mielestäni niin hyvin, kuin se pystyi menemään. Maalissa toki hivenen kaihersi se, että jäin mitalisijasta vain 5 sekuntia, siihen olisi pitänyt jotenkin pystyä venymään. Kuitenkin kokonaisuutta ajatellen vahvana tempohärkänä tunnettu Rissanen jätti minua vain 22 sekuntia, joten ihan huono tulos ei ollut. Reitistä kertoo jotain se, että Rissasen voittoaika tällä matkalla oli 15,29, josta tulee keskinopeudeksi ainoastaan 44,5km/h.
 
Maalimäkeen kääntymässä, enää 300 metriä jäljellä


Illalla sitten majapaikassa ihmettelin lampaita, kilejä ja kanoja aivan kuin en olisi ennen niitä nähnyt. Aamupala tarjoiltiin vasta kello 0800, joten ihan turvoksiin ei voinut itseä syödä, koska lähtö oli jo kello 1000. Lähtöpaikalla aurinko porotti jo kuumasti ja suunnitelmat kisan kulusta alkoivat kirkastua mielessä. Ajattelin, että seuraan tilannetta ensimmäiset pari kymppiä, koska silloin kaikilla on yleensä sen verran vahvat jalat, että irtiotto ajetaan helposti kiinni. Näin olikin, lukuisten yritysten tuloksena oli vain hikipisaroita ajolaseissa, mutta noin 40 ajetun kilometrin jälkeen Rissanen iski irti yhdessä PeNo:n ajajan kanssa. 

Pääjoukon ajo muuttui oudoksi ajeluksi, jossa välillä ajettiin kaksi kilometriä 30km/h ja välillä kilometri 55km/h. Ei ole siis vaikeaa arvata saiko Rissanen kasvatettua eroa pääjoukkoon. Pääjoukossa oli yhteiskilpailun sijaa 2. puolustava iso joukkue, mutta minkäänlaista toimintaa välin kiinniajamiseksi ei ollut havaittavissa. Ajattelin, että se on nyt sitten itse yritettävä se mitä jaloista lähtee. Puskin muutamaan kertaan yksin, muutamaan kertaan jonkun kanssa ja viimeiseksi hyökkäsin Leppämäen kanssa pieneen nousuun. Tässä nousussa pääjoukko antoi meidän mennä ja päästi takaa mukaan vielä neljä muutakin ajajaa. Rissanen tuli todella nopeasti kiinni ja saimme koko porukalla ajon pyörimään hyvin. Tuomariautosta huudeltiin pariin kertaan eroja, ensin 1,10 ja sitten reilu 2min pääjoukkoon. Loppua lähestyttäessä oli selvää, että kahdestaan samasta joukkueesta olleet Rissanen ja Leppämäki pystyisivät hyökkäämään vuorotellen ja pyrkisivät tiputtamaan meidät peesistä. Rissanen hyökkäsi ensin ylämäkeen, vauhti ei ollut kovin tähtitieteellinen, mutta mukaan ei tehnyt silti mieli mennä. Ajattelin, että Rissanen on minua edellä yhteiskilpailussa ja Leppämäki takana, joten minun kannalta tilanne on kuitenkin melko hyvä. Aivan lopussa, noin 400m ennen maalia olleessa tiukemmassa ylämäessä käänsin kampea sen verran, että ehdin maaliin toisena.
 
Leppämäki on treenannu salaa!

 
Yhteiskilpailun neljä parasta

 
Kaikkien iloksi mukana oli myös naiskilpailijoita! Kuvassa naisten yhteiskilpailun 5 parasta.


Kilpailuna ja tapahtumana Puruvesiajoja voi suositella kaikille. Temporeitti on takuulla yksi Suomen hienoimmista, ellei hienoin ja maantiekin voittaa normaalit peltoa kiertävät reitit mennen tullen. Lopuksi ajajille tarjottiin vielä rantasaunalla pesumahdollisuus ja ravintolassa ruokailut, kaikki samaan 23e osallistumishintaan… 
Ja mikä parasta, palkinnoksi sai Pellossalossa ja Punkaharjun alueella jo kulttimaineeseen nousseet keltaiset PeNo- sukat!
Juuri tämän nopeammin ei tiimin facebookkia voi päivittää
Ps. Paikalla oli muutama lehti tekemässä juttua, ohessa linkki nettiversioon

Timo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti