maanantai 26. elokuuta 2013

Tallinna Cycling Race 2013

Vaikka viikonloppuna ajettiin ikäluokkien Suomen mestaruuskilpailuita, niin Kruunukatto-Rush Racingin joukkueenjohto päätti lähettää joukkueen ajamaan Säkylän sijasta Tallinnaan ja sen lähialueen peltoaukioita. ISM-mitaleista ehditään vääntää kuitenkin tulevat viisikymmentä vuotta jos intoa riittää. Nyt oli intoa päästä fiilstelemään hyvin järjestettyjä ja yleisöä keräävää kisaa.
Tiimin ensi kauden rahoitus hoidetaan joulupukin keikkaa heittämällä. Kuvassa pukin rooliin valmistautuva Tuomas sekä tontut Kalle, Stefu ja Henri.

Tiimin kiritykki Saku oli flunssan kourissa, joten mukaan otettiin joukkuetta vahvistamaan Rauman kovin Salon Henri. Mukana oli myös Kalle, Stefu ja Tuomas. Edellisvuosien perusteella kisan alkupuolella lähtisi hatka, joka menisi loppuun asti. Tiedossa oli siis kovaa yritystä hatkoihin heti alusta saakka. Saattoajo oli peruslevotonta, mutta sitten alettiin heatata. Kovasti väännettiin ja ensimmäiset parikymmentä kilsaa ajeltiin +/- 50 km/h vauhdilla. Ensimmäisen välikirin jälkeen Henri ja Stefu osoitti oikeaa pelisilmää ja pääsivät mukaan oikeaan hatkaan. Porukka oli aika pitkään aivan pääjoukon tähtäimessä, kunnes pieni suvantovaihe päästi porukan lopullisesti karkuun. Pääjoukossa ajo jatkoi hyvin rykivänä ja Tuomaksen kanssa pidimme osaltamme huolta, ettei väliporukoita pääsisi syntymään ilman läsnäoloamme ja pyrimme vaikeuttamaan hatkan kiinniajoa. Hatkassa ajettiin suhteellisen hyvässä yhteistyössä. Aluksi oltiin aika limiteillä, mutta pikkuhiljaa tahti tasaantui. Vaikka hieman loppua kohti alettiin iskemään, niin lopulta voitto ratkaistiin reilun kymmenen kuskin kirissä. Henrin ja Stefun kohtaloksi koitui hieman vieras maalipaikka, silti tuloksena oli Henrin erinomainen 3. sija. Lisäksi Stefu tuli kahdenneksi. Joukkuekilpailussakin tulos varmasti hyvä, vaikka virallisia tuloksia ei ole vielä tullut. Kelpo suoritus koko joukkueelta siis. Pääjoukossa päätimme kiusata hieman itseämme myös kisan loppupuolella ja pyrimme iskemään irti ennen etukäteen hektiseksi tiedettyä loppukiriä. Tällä kertaa isku ei tuottanut mitään tulosta vaan noin viiden kilometrin vääntäminen päättyi reilua kilometriä ennen maalia. Tänä vuonna tuuli ei ollut aivan samanlainen kuin viime vuonna, joten hyvät olosuhteet ja pannukakun tasainen reitti ajettiin vapaan vauhdin osalta lähes 45 km/h keskinopeudella.
Heti alusta asti oli kovaa yritystä. Tässä hatkayrityksessä mukana Stefu. Kuva Sanger Maasing/Rattaprofid

Stefu hatkassa. Kuva Sanger Maasing/Rattaprofid
Hienot kisat siis, maali- ja lähtöalueilla hyvä meininki ja yleisöä. Kisassa porukkaa ja vauhtia, joten pelkästään kärkeen pääseminen vaati jo hieman töitä vaikka käytössä oli tilaa koko tien leveydeltä. Myös huolto/ välikirimaalit reitin varressa ovat hieno lisä, kun porukkaa on paikalla kannustamassa ja musat pauhaa. Palkinnot olivat myös hyvät, kotiin tuliaisiksi tuli aimo annos erilaisia makkaroita (tämän takia Tuomas ei ajanut itseään podiumille..). Yksi rengas räjähti, mutta tämä tapahtui onneksi vasta kisan jälkeen Tallinnan vanhassa kaupungissa. Linda Linen lautta myös levisi ennen kotiin lähtöä, joten paluu viivästyi reilut puolitoista tuntia. Maanataina on siis työpaikoilla näkynyt varmasti hieman väsyneitä, mutta sangen tyytyväisiä pyöräilijöitä.

Tulokset löytyy täältä.
Henkka jauhaa hatkassa. Kuva Sanger Maasing/Rattaprofid


Välikireihin on Viron pojilla kovaa intoa. Meillä ei oikein ollut edes käsitystä niiden olemassa olosta... Kuva Sanger Maasing/Rattaprofid
Kisa ratkesi reilun kymmenen kuskin kirissä. Yleisö oli löytänyt myös paikalle. Kuva Sanger Maasing/Rattaprofid
Podiumilla kuusi parasta. Voiton vei Kristen Kivistik, toiseksi tuli Norman Vahtra ja Henri hienosti kolmas.

palkintojen jakoa seuraamaan riitti myös porukkaa.
Proteiinia palautumiseen, eli palkintomakkarat.
Koska lautta oli teknisen vian vuoksi myöhässä, pidimme Cyclocross treenit päivän päätteeksi Tallinnan vanhassa kaupungissa.


1 kommentti:

  1. millainen teidän pyöräilijöiden ruokavalio on? kuinka hulehditte että voimaa on sopivasti muttei ylimääräistä kuitenkaan vyötäröllä? vältättekö hiilareita tai rasvaa, tai onko teillä muuten jokin tietty dieetti jota noudatatte?

    VastaaPoista