keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Turkuun käy matka viikonloppunaTiimin uudet ajovaatteet ovat saapuneet Suomeen sopivasti kilpailukauden alkaessa, tosin ne ovat edelleen matkalla jossain Oulun alueella kohti Turkua... Syy miksi vaatteet on menossa Turkuun on se, että kotimainen maantiepyöräilykausi käynnistyy Turussa 13-14.4. ajettavissa kilpailuissa.
Lauantaina 13.4 ajetaan Hirvensalossa kello 14 alkaen Simo Klimscheffskij'n muistoajot, jonka maali sijaitsee hapottavan Toijaisten mäen päällä. Kilpailu on samalla myös maantie-cupin avauskilpailu. Tällä hetkellä säätiedoitukset lupaavat lauantaille keväisen raikasta keliä ( todella synkkää +1 astetta ja kaatosadetta), toivottavasti tämä ei kuitenkaan tule estämään kilpailun läpiviemistä. Sairastelut ja muut vastoinkäymiset ovat rokottaneet tiimin miehistöä hieman ja lauantaina isketään kolmen miehen joukkueella, onhan se noin 30 % tiimin vahvuudesta. Ajamassa ovat Timppa, Saku ja Kalle.

Sunnuntaina kierretään Aurajoen rantoja kilometrin radalla hullun lailla, kun on vuorossa kotimainen klassikko 56. TS-kortteliajo kello 11.30 alkaen. Tätä kisaa on aina hauska ajaa, koska kisa sijaitsee aivan keskustassa ja yleensä katsojatkin ovat löytäneet paikkansa terasseilta reitin varrelta. Säätietojen mukaan luvassa on hieno kevätkeli (+4 astetta ja aurinkoa!), joten paikalle on odotettavissa runsaasti katsojia seuraamaan kilpailua tällä yleisöystävällisellä reitillä. Lauantain joukkueen lisäksi kilpailukauden starttaa sunnuntaina Rovaniemeltä Turkuun saapuva Lieven. Kaikki siis paikan päälle kannustamaan tiimin uusia musta-keltaisia värejä!

Viime vuonna molemmat kilpailut voitti TWD-Länkenin Samuel Pökälä. Mies on mukana tänä vuonna puolustamassa voittoja, vaikka helmikuussa murtunut solisluu on hieman hidastanut harjoittelua. Kotimaisten kärkikuskien lisäksi kilpailut ovat houkutelleet kuskeja myös kotimaan rajojen ulkopuolelta. Viime vuosina kansainvälistä väriä kilpailuihin on tuonut muun muassa Latvialainen Continental-talli Alpha-Baltic ja myös tänä vuonna kilpailuun on ilmoittautunut joukkueita Baltian maista. Lisätietoa kilpailuista löytyy järjestävän seuran Turun Urheiluliiton sivuilta www.tuulpyoraily.com.

Kauden avaus siirtyi tulevalle viikonlopulle, koska 7.4. järjestettäväksi suunniteltu 15. Lattomeriajo jouduttiin siirtämään talvisen sään takia. Järjestävä seura Koiviston Isku teki ajajien kannalta järkevän päätöksen ja siirsi kilpailun ajettavaksi 21.4. Asiaan liittyen saattaisi olla ihan järkevää vuosikymmenten puheiden jälkeen ihan rohkeasti siirtää Suomen maantiekilpailukalenteria muutamalla viikolla eteenpäin, jolloin viivalle voisi tulla pyörällä suksien sijaan. Vuoden 2013 maantiecupin kymmenestä osakilpailusta 8 on ajettu kesäkuun puoliväliin mennessä...

Kruunukatto-Rush Racingin blogiin muokattu lehdistötiedoite 10.4.2013.

Ps. Viikonlopun aikana yritetään saada jotain materiaalia kisoista joko tänne blogiin tai facebookin puolelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti