maanantai 2. heinäkuuta 2012

Royal Pyöräily 2012- Kadonnutta kuntoa etsimässä.
SM-kisojen jälkeiset pari viikkoa on mennyt erinäisistä syistä johtuen aika kevyesti ja kovaa ei tuntunut pääsevän, vaikka olisi halunnutkin. Perheellisen kompromissit lenkkien suhteen saivat taas miettimään touhun järkevyyttä, kun juhannuksen jälkeisellä viikolla lähdin ajamaan lenkkiä klo 5.45 lämpötilan ollessa vajaa viisi astetta. Ei auttanut muu kuin laittaa talvikamat päälle ja baanalle. No, olihan kalenterinkin mukaan kesä jo kääntynyt takaisin talveen päin.

Reitin haastavampia kohtia oli 54-tien alitus klv:n tunnelin kautta...
(kuva http://suberpolkijat.kuvat.fi)
Joukkueella oli aluksi tarkoitus lähteä Kauhajoelle ajamaan Cupin osakilpailua, mutta lopulta se jäi väliin. Kisan ajaminen alkoi kuitenkin hieman houkutella, joten kun vielä sunnuntaille luvattiin vihdoin hyvää keliä, niin päätin lähteä nauttimaan ajamisesta Royal Pyöräilyyn Lahteen. Pari vuotta sitten tuli voitettua kyseinen ajo, kun maali oli jyrkän mäen päällä. Tänä vuonna maalipaikkaa oli kuitenkin muutettu hieman helpommaksi ja kun mukana oli TWL ja TWD isoilla joukkueilla ja oma kunto hieman kyseenalainen, niin voiton uusiminen ei tuntunut realistiselta. Viivalle kun pääsee, niin sitä kuitenkin lähtee aina tavoittelemaan hyviä sijoituksia, mutta varsin nopeasti pystyi toteamaan jalkojen olevan todella tukossa. Ajossa mentiin välillä siististi tasaista vauhtia ja välillä tykitettiin ihan tosissaan. Reitti oli varsin helppo aivan loppua lukuun ottamatta ja kun tuulen suunta oli isolle porukalle suosiollinen, niin porukka pysyi kasassa varsin helposti. Muutamiin potentiaalisiin irtiottoihin tuli lähdettyä mukaan ja Hollolan kirkolla kun painettiin melkein 80 km/h TWL:n Pökälän ja Tiaisen vetäessä pitkiä siivuja, niin olin jo lähes varma, ettei porukka enää tule kiinni, mutta niin vain sitä pian taas oli pääjoukko kasassa. Messilän mäessä 5 km ennen maalia jalat hitsasi täysin kiinni ja meinasin pudota porukan läpi. Ero parin vuoden takaiseen oli hyvin räikeä, sillä silloin pystyi jauhamaan mäen eleettömästi ylös Heinikaisen vetäessä ja päällä huomasi, että lähes koko porukka oli tippunut kyydistä. Nyt mäen lopussa onneksi vähän himmattiin ja pääsin porukan mukana viimeiselle kilometrille. Vajaa kilometri ennen maalia muutama TWL:n kuski iski lyhyeen ja tiukkaan nousuun, eikä ollut jalkaa seurata. Loppusuoralle kärkiporukka tuli taas melkein kasaan ja voittoon ajanut Rossi taisi kiriä takaporukasta muiden ohi. Oma sijoitus oli seitsemäs, mikä ei ollut kovin tyydyttävä, mutta kyseessä oli toisaalta vain kuntoajo ja tarkoituksena oli saada jalat taas tottumaan kovaan vauhtiin. Kuitenkin ajon jälkeen huomasi, että nyt olisi tarvetta hyvälle harjoitusblokille, jotta pyörä alkaisi taas kulkea. Niinpä pienen kriisipalaverin jälkeen päätimme Sakun kanssa lähteä etelän leirille heinäkuun puolessa välissä.
Jos oikein tarkasti katsoo, voi Kruunukaton värit löytää loppukirissä liian kaukana
vihreiden menninkäisten takaa. (kuva: http://suberpolkijat.kuvat.fi)


 
Asiaan kuuluvat jälkipuinnit tapahtumapaikalla (kuva: http://suberpolkijat.kuvat.fi)
Kaiken kaikkiaan Royal Pyöräily oli jälleen hieno tapahtuma. Puitteet olivat kohdallaan, kärjessä ajettiin kovaa ja siististi ja lämmin heinäkuinen keli tarjosi lähes täydelliset olosuhteet pyöräilyyn. Kannustankin kaikkia osallistumaan vaikka ihan fiilistely mielessä johonkin loppukauden kuntoajoon. Porukkaa tapahtumissa on aina sen verran, että jokainen löytää varmasti oman tasoista ajoseuraa. Kisat ja kuntoajot antavat kaikentasoisille harrastajille myös lisämotivaatiota harjoitella, kun on selkeitä tavoitteita joihin tähdätä ja kuntoajojen kautta on moni kisakoirakin saanut innostuksen kisaamiseen. Isoissa pyöräilytapahtumissa on hyvä kuitenkin muistaa, ettei aja ihan limitillä, koska silloin ajovirheiden riski kasvaa ja tuloksena voi olla pahaa jälkeä. Loppukauden kuntoajoista Kruunukatto Cycling Teamin löytää ainakin kotimaisen maantiekauden päättävästä Tour de Helsinki tapahtumasta.

 
-Kalle


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti