maanantai 28. huhtikuuta 2014

Terkkusii Turkkusest!


Avausviikonloppu Lattomeressä ei mennyt ihan putkeen, joten Turusta lähdettiin hakemaan parempaa tulosta. Lauantaina Simo Klimscheffskjinin muistoajossa oli viivalla aika hyvänkokoinen ja -tasoinen nippu. Kansainvälistä väriä oli Baltian ja Venäjän lisäksi aina Australiaa myöten, kun TWL oli saanut uudet vahvistuksensa viivalle. Ja olipa Fincycling-joukkueen dirikkana Pro Tour-tason sporttipäälikkö, kun Garmin-Sharp oli ”lainannut” Charlyä käskyttämään poikia. Täytyy todeta, että näyttää aika hyvältä ja tuo ihan eri tavalla kisafiilistä, kun kisapaikoilla alkaa olemaan joukkueiden omalla ilmeellään varustetut varikkopisteet. Joku ohikulkijakin voi jopa huomata, että täällä oikeasti tapahtuu jotakin. Joten mikäpä siinä oli valmistautua kisaamaan.

Kisa lähti käyntiin varsin kovavauhtisena. Pyrimme aktiiviseen ajoon ja lopulta ratkaisevaan irtiottoon saatiin molemmat Henrit. Vaikka Länkenillä oli taas neljä miestä hatkassa, niin sijoitukset jaettiin tällä kertaa muille. Väsyneiden miesten kirin vastatuulessa vei selvästi Alpha Balticin mies, mutta Salon Henri oli hienosti toinen! Kolmanneksi ajoi myös Latvialaisen continental-tason joukkueen mies, TWL:n Pökälä oli neljäs ja meidän Hepsu viides. Ei huono!

Loppukisa päästiin pääjoukossa aika helpolla, kun omat oli hatkassa, joten Kalle vei vielä varsin helposti pääjoukon kirin Toijaisten hapottavan mäen päällä. Hyvää tunnelmaa latisti (tai nosti, miten sen nyt ottaa…) hienot palkinnot. Kaikki kunnia kisajärjestäjien suuntaan, homma toimi koko viikonlopun mallikkaasti. Mutta pitääkö oikeasti kaivaa palkinnoiksi komeroiden nurkista yritysten liikelahjoja jostakin 90-luvulta? Miten olisi vaikka lauantai-pussit? Kierrätys on tietysti ekologista, mutta taitaa tällä kertaa lentää lippikset, suolasirottimet ja muu kama roskiin.

Iltapalauttelut hoidettiin maailmanluokan uimareiden seurassa, joka ilmeisesti oli virhe. Lauantain jälkeen odotukset sunnuntain klassikkoon oli korkealla ja vaikka psyykkaus kisaan oli kova, niin ei mennyt Ts-korttelit putkeen meidän osalta. Kova vauhti ja kapea ränni on haastava ajaa ja Hepsu joutui ajamaan liian yksin kärjessä. Muilla ei vain ollut tarpeeksi jalkaa. Saku ajoi itsensä kiriä varten oikeille paikoille, mutta sen sijaan, että olisi keskittynyt napsimaan hyvän sijoituksen, niin keskittyminen meni ihmetellessä, missä omat ovat (liian takana luonnollisesti).  Kisan jälkeen pettymys oli käsin kosketeltavaa ja turhautumisen sekä sisäisten ristiriitojen seurauksena päätimme panna pillit pussiin.

Hmm, no ehkä ei kuitenkaan vielä. Kokonaiskisassa saimme kuitenkin kolme miestä kympin sakkiin ja vähän myös suolarahaa, joten ei se viikonloppu hullummin mennyt ja täytyy muistaa, että lauantain tulos oli joukkueeltamme aika kova. Haluamme toivottaa vielä pikaista toipumista Porvoon suuntaan. Akilleksen Mansner kaatui korttelin viimeisillä kierroksilla todella ikävästi. Näitä ei kenellekään toivoisi.

Viikonlopun tulokset luonnollisesti Mäkisen sivuilta;
http://www.tulospalvelu.profiili.fi/pyrilytulokset/tulokset2742014/

Sunnuntailta löytyy hienoja kuvia Laineen Samun kuvablogista;
http://www.flickr.com/photos/oldklein/sets/72157644350407501/

Ja jos joku ei ole nähnyt, niin käykää katsomassa video korttelikisasta Turun Sanomien sivuilta;
http://www.ts.fi/tstv?id=39660073&type=recordvideo

Lauantain podium näytti aika hyvältä.

Sunnuntain Turun Sanomien uutisessa mainittiin ohimennen voittaja ja keskityttiin oman kylän poikien kuulumisiin. Mutta Hepsu sai kuvan leikekokoelmaan:)

Saku irvistää ja porukka rakoilee Toijaisten mäessä. Kuva: Lepistön Jykä

Jos joukkueemme tienaamat palkintorahat jaetaan kisapaikalla vietettyyn aikaan, niin yhden kuskin tuntipalkaksi tulisi silloin n. 3 €/h. Toisaalta jos pelkästään kokonaiskisan voittajalle lasketaan samalla kaavalla henkilökohtainen liksa, niin tuntiansio olisi aika kiva n. 38 €/h. Ai niin, miten ne treenitunnit, pitäisikö nekin laskea, entäs työmatkat, majoituskustannukset, päivärahat? Pointti on kuitenkin selvä. Ei tällä hommalla leiville kukaan lyö.

Junnutiimi valmiina starttiin. Lämmittelyksi nostettiin hytti pystyyn.

Myynnissä kivat palkintolippikset. Väreinä keväisen raikkaat oranssi ja vihreä. Ota yhteyttä ja tarjoa.

Perinteinen suomalainen peräkonttibaari oli koko viikonlopun auki.

Sunnuntain leppoista tunnelmaa varikkoteltalla.

Junnujen maaliintulo. Ja palkinnot oli muuten tässä lähdössä aika hyvät.

Seuraavaksi suunta kohti satakuntaa.


1 kommentti:

  1. Onnittelut hienosta viikonlopusta ja varsinkin launtain ajosta! Noista palkinnoista tuli mieleen että osataan sitä maailmallakin (kuva Turkin etappikisan ensimmäisen etapin palkintojen jaosta) https://twitter.com/opqscyclingteam/status/460394220088332288/photo/1

    VastaaPoista